Report

Šelmy duel v Brně rozehrály dobře, nakonec však Kometě podlehly 2:5

Brno/Liberec - Výjezd na Moravu začal pro liberecký výběr slibně a do kabin se šlo po první dvacetiminutovce díky dvěma trefám Jaroslava Vlacha za stavu 2:0 pro Tygry. Změna stran ale v prostřední periodě prospěla domácím a po dvougólovém příspěvku Stevea Mosese byla otázka, kdo odejde z duelu jako vítěz, znovu na začátku. V závěrečné části ale dokázali zamířit do branky šelem třikrát Brněnští, a tak Kometa zvítězila 5:2.


Liberečtí se v Brně museli obejít bez potrestaného Iana McCoshena, obranu ale naopak znovu vyztužil Vojtěch Budík. Právě on měl prsty v první brance Tygrů, když předložil puk na osu hřiště Jaroslavu Vlachovi, jenž se ranou mezi betony nemýlil - 0:1. O to větší radost mezi svěřenci Filipa Pešána mohla zavládnout poté, co se trefil nedlouho poté opět Jaroslav Vlach, tentokrát střelou ihned po úspěšném buly - 0:2. Moravané kontrovali několika slibnými šancemi, Daniel Král byl ale v brance ve střehu.

Do druhé třetiny Kometa vkročila o poznání aktivněji a bušila na libereckou klec tak dlouho, až nakonec byla úspěšná. Ve 29. minutě při přesilové hře vypálil nechytatelnou bombu Steve Moses a domácí ožili o to víc - 1:2. V nachylujícím se konci prostřední periody dostali Brněnští k dispozici další početní výhodu a po téměř totožně sehrané situaci bylo zásluhou Stevea Mosese srovnáno - 2:2.

Třetí dvacetiminutovka tak slibovala zajímavý průběh a rozřešení vítěze utkání. Hned v jejím počátku dokázal vsítit třetí branku Brna Tomáš Vincour, na popud liberecké střídačky ale byla situace probírána s videorozhodčím. Napínavý přezkum poukázal před Vincourovým gólem na hru vysokou holí od Adama Zbořila, a tak se skóre vrátilo na poměr 2:2. Kometa se ale vedoucí trefy přece jen dočkala, když pár minut poté napřáhl od modré Radek Kučeřík - 3:2.

Šelmy tak směřovaly své síly ve zbytku závěrečné třetiny do mohutného náporu s cílem stáhnout vedení soupeře, ten ale pro změnu přesunul svou aktivitu do obrany. V 57. minutě si ale dokázal Steve Moses dobře nabruslit na liberecké území a milimetrovým zakončením do horního růžku zkompletovat hattrick - 4:2. O finálním skóre rozhodl trefením prázdného tygřího zařízení Adam Zbořil - 5:2.

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Myslím si, že jsme tu odehráli výbornou první třetinu, do které jsme vstoupili dobře. Hráli jsme přesně ten hokej, kterým jsme se tady chtěli prezentovat. Měli jsme dobrý pohyb, byli jsme silní na kotouči. Dobře jsme zachytávali protiútoky domácích a dali jsme první dvě branky. První třetina byla jednoznačně v naší režii. Byli jsme velice produktivní a pohyb, který jsme měli, byl přesně ten, který jsme chtěli mít. Ve druhé třetině samozřejmě Kometa přidala, my se dostali párkrát do potíží a potom jsme udělali dva fauly. Bohužel tak jako už mnohokrát v této sezóně jsme dostali dva góly a v té době už byli domácí na koni a velice je to povzbudilo. Je škoda, že jsme ve druhé třetině inkasovali dvě branky. Ve třetí části za stavu 2:2 je to o třetím góle, a ten vstřelila Kometa. Pak si už třetí třetinou došla pro vítězství. My jsme svoje příležitosti neproměnili a myslím si, že si domácí po zlepšeném výkonu v druhé polovině utkání zaslouženě došli pro výhru. Od druhé třetiny byla Kometa prostě lepší a nevím, co se stalo. My jsme tu hráli jen v první třetině."
Jiří Otoupalík
HC Kometa Brno
„Jsme rádi, protože se nám podařilo otočit nepříznivý stav po první třetině 0:2. Kluci začali velice dobře bruslit a začali jsme být hodně aktivní. Pak jsme využili ty dvě přesilovky, což bylo velmi důležité, protože jsme je po delší době sehráli velmi dobře. Další moment byl ve třetí třetině, kdy nebyl uznán náš gól pro vysokou hůl, takže jsme se zase nepoložili, zvedli se a vzápětí dali další branku. Myslím si, že jsme utkání perfektně odehráli a odbojovali. Taková kaňka je, že máme už tak dost zraněných a během utkání nám odstoupil Ďaloga, takže jsme od půlky utkání hráli na pět beků. Potom se nám ještě v poslední třetině zranil Kučeřík, takže jsme dohrávali na čtyři obránce. Kuba Flek hrál vlastně bez tréninku a přišel rovnou na zápas. Odehrál to perfektně a my musíme pochválit celý mančaft a poděkovat mu za obětavost, nasazení a bojovnost. Všechno samozřejmě podpořené výborným výkonem Dominika Furcha v bráně."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner